Maandag 6 februari was het zo ver, een nieuwe opdracht. Een nieuw project begint altijd met een startbijeenkomst, waar de opdrachtgever jouw nieuwe opdracht komt uitleggen, bij CMD werk je namelijk met echte opdrachtgevers! Onze nieuwe opdrachtgever is de organisatie Soa Aids Nederland en voor hen moeten wij een reclamecampagne verzinnen. We kunnen hierbij uit twee campagnes kiezen, namelijk een campagne om condoomgebruik binnen een startende relatie vol te houden tot beide partners een soa-test hebben gedaan, of een campagne voor het promoten van de soa-test.

Toen de opdracht bekend was gemaakt konden er groepjes worden gevormd. In de eerste periode zal dit voor je worden gedaan, maar nu mochten we als klas zelf groepjes maken. Dit begint met het kiezen van projectmanagers. Elke groepje heeft namelijk twee projectmanagers, die het project een beetje zullen leiden. Als deze gekozen zijn kun je bij hen langs om te solliciteren op een plekje binnen hun groepje. Daarna kunnen de projectmanagers hun groepjes samenstellen.

Normaal gebruik je de rest van de dag om je groepje beter te leren kennen, maar wij begonnen met een college communicatie. (Geen zorgen, je hebt op deze opleiding maar weinig colleges, en deze zijn meestal allemaal aan het begin, daarna mag je helemaal zelf aan je project werken). We hebben het in dit college gehad over het overbrengen van boodschappen en een aantal reclamecampagnes bekeken. De conclusie: ‘Kleine meisjes zijn altijd goed, vooral als ze doof zijn’. Ik denk echter niet dat het zo’n goed idee is om dit te gebruiken voor ons project…

Advertenties