Na het doen van al dat research was het eindelijk zo ver, er konden ideeën, oftewel concepten worden bedacht. Concepten vind ik zelf één van de moeilijkste dingen om te doen, maar het tegelijkertijd ook één van de belangrijkste. Een project staat of valt namelijk met een goed concept. Als je geen goed concept hebt kun je namelijk ook geen designs baseren op dit concept, waardoor je vast gaat lopen.

De eerste dag concepten begonnen we met de random woord methode. Deze methode vind ik wel weer heel leuk om te doen. Je neemt namelijk een random woord uit bijvoorbeeld een boek, en deze probeer je dan te verbinden met het onderwerp, in ons geval soa tests. Omdat we op een drukke plek zaten en het een beetje stroef ging zijn we die dag niet op een concept gekomen.

We hebben de moed er echter in gehouden en zijn de volgende dag gewoon verder gegaan. Dit keer gebruikten we een methode waarbij we eerst dieren moesten verzinnen. Daarna moesten we eigenschappen bedenken die bij dit dier passen. Een 201401101007041133508313leeuw is bijvoorbeeld wild. Daarna gingen we al deze eigenschappen bij langs en keken we of we deze aan het onderwerp soa tests konden verbinden en of we een concept konden bedenken. Een concept was nog een beetje lastig maar er kwamen genoeg leuke slogans, zoals ‘Zorg dat je na een wilde nacht naar een soa test smacht’ en ‘Ook al ben je een kampioen, pas na een soa test zou ik je doen’

Daarna kwamen we op het idee dat we deze slogans konden verwerken in ons liedje, en werd ons concept ‘zing tegen soa’s’. Of het een goed concept is zien we later wel, maar wij hebben in ieder geval een leuke dag gehad met het bedenken van deze slogans. Dus hup hup hup, doe een soa test en kom bij de club!

 

 

Advertenties