Als je na al die weken twijfelen eindelijk de beslissing hebt gemaakt om voor de opleiding CMD te kiezen zul je voor de zomervakantie al gauw een mailtje krijgen over introweek: een week waarin je kennis kunt maken met je medestudenten. De vraag is dan natuurlijk, zal ik wel of niet heengaan? Als je het aan CMD studenten vraagt die wel heen zijn geweest zul je altijd hetzelfde antwoord krijgen, namelijk dat je het zeker moet doen!

 

Vrienden

Of je al mensen kent of niet, de introweek is de perfecte plek om nieuwe vrienden te maken. Zelfs al ben je niet goed in nieuwe contacten leggen zul je al gauw merken dat je heel gemakkelijk vrienden maakt op de introweek. In de introweek werk je namelijk in groepjes, en doordat je het grootste gedeelte van de dag doorbrengt met je groepje raak je aan de praat en kun je al gauw bevriend raken. Ook zijn er op de introweek ontzettend veel mensen die met iedereen een praatje maken waardoor je al gauw bij een groepje wordt betrokken. Ook is een heel groot voordeel dat je je zelf mag inschrijven in een community, waardoor je er voor kunt zorgen dat je meteen in de klas komt bij je nieuwe vrienden.

 

Plezier

Hoewel het kampeer-gedeeltje misschien tegen kan vallen maak je overdag ontzettend veel plezier. Zo ga je er de eerste dag op uit in Leeuwarden en maak je met je groepje foto’s. ’s Avonds is er voor de liefhebbers ook nog een kroegentocht. De tweede dag is een soort sportdag waarbij je het bij ieder onderdeel opneemt tegen een ander team. Maar de derde dag was in mijn ervaring het leukste, hierin krijgt ieder groepje een fout nummer toegewezen waarvoor ze een videoclip moeten maken. In de avond kun je dan elkaars kunstwerken bekijken.

 

Informatie

Hoewel de hoofdredenen voor introkamp het maken van vrienden en plezier zijn, kun je er ook informatie uit halen. Zo heeft ieder groepje 2 begeleiders die al op CMD zitten waaraan je je vragen kunt stellen. Over de gehele camping lopen van deze begeleiders rond, en je zult merken dat een gesprek beginnen met ze vrij makkelijk is. Ook kan het zijn dat je in een gesprek raakt met een docent van CMD, die je ook weer informatie kan geven.

 

In conclusie

Tijdens de introweek van CMD maak je al gauw nieuwe vrienden, waarmee je je samen kunt inschrijven voor een community zodat je samen in de klas zit. Ook kan je er ontzettend veel plezier beleven, samen met je nieuwe vrienden en je groepje. Als laatst kun je er ook nog wat informatie over ervaring van CMD studenten en docenten opdoen. Dus mocht het zo ver zijn dat je het mailtje over de introweek ontvangt: meld je zeker aan!

Advertenties