Op de opleiding CMD werk je met competenties waar je punten voor moet halen. Je zult ‘competentie’ misschien al voorbij hebben horen komen op introkamp, aangezien de begeleiders daar het doen voor de competentie Sharing. Ook in de eerste week zul je een boekje krijgen waarbij wordt verteld dat in het boekje alle competenties staan uitgelegd. Maar wat zijn al deze competenties?

Researchen en concepten

De eerste competentie is Research & Innovation, een vrij duidelijke naam. Voor deze competentie leer je namelijk research doen en zullen je leerdoelen vooral te maken hebben met onderzoeken. De tweede competentie is Concepting, in deze fase probeer je tot een concept te komen. Concepting is voor velen een lastige competentie om leerdoelen te verzinnen, aangezien je vaak blijft hangen bij methodes en energizers. Als je verder denkt dan dat kun je je echter ook focussen op het creatieve gedeelte en het groepsproces wat bij concepten hoort.

Designen is niet alleen met potlood

De derde competentie is Multimedia Design. Een competentie waar tekenaars enthousiast van worden: hun leerdoelen kunnen namelijk in het teken staan van tekenen! Stap echter niet in de valkuil om te denken dat Design alleen tekenen is, voor een game kun je bijvoorbeeld ook denken aan een document waarin de opzet van de game is ‘gedesigned’. Er is niets mis met leerdoelen over tekenen, maar zorg dat je je ook ontwikkeld in andere aspecten van Design.

Produceren van het design

De vierde competentie is Multimedia Production, hierin ga je je designs produceren. Mocht je niet van het MBO komen zal dit de eerste periode(s) vooral inhouden dat je je ontwikkeld in de Adobe programma’s, aangezien er hier nog veel te leren valt. Je kunt echter ook denken aan het leren van een programmeertaal of een 3D programma onder de knie krijgen.

Testen en het samenwerken

De vijfde competentie is Quality Monitoring Implementation – makkelijker uitgelegd: het testen. Bij deze competentie hou je je bezig met het voorbereiden van het testen, het testen zelf en de resultaten verwerken. De zesde competentie is Teamwork, hierbij gaat het vooral om erachter komen hoe je de samenwerking en de band tussen teamgenoten kunt verbeteren.

Communiceren en projecten leiden

De zevende competentie is Communication. Bij deze competentie gaat het om het communiceren, bijvoorbeeld tijdens een interview of een presentatie. Dit kun je ook weer opdelen in bijvoorbeeld je houding tijdens het presenteren of het enthousiast presenteren. De achtste competentie is Projectmanagement. Deze competentie is voor de projectmanagers per periode, dit zijn de 2 mensen die het project leiden. Voor deze competentie is het belangrijk dat je je leert ontwikkelen in leiderschap en meer inzicht krijgt in de werkwijze van Scrum.

Delen en groeien

De negende competentie is Sharing, bij deze competentie zorg jij dat anderen wat van jou leren, waardoor jij weer leert hoe je anderen iets moet leren. De laatste competentie is Growth, een competentie waarbij je je richt op jezelf. Hier krijg je de mogelijkheid te werken aan jezelf om je zo beter in te zetten voor school. Zo kun je denken aan leren onebekenden aan te spreken, een beter slaapritme op te bouwen of te werken aan stress

In conclusie

Er zijn 10 competenties op CMD waarop je je gaat richten. Iedere competentie staat voor iets anders en geeft de mogelijkheid je te ontwikkelen in een ander aspect van een project. Zorg daarom dat ookal lijkt een competentie je saai je ernaar kijkt als een mogelijkheid om veel te leren en te groeien!

Advertenties