De laatste iteratie is alweer aangebroken. Dit betekend dat alles een beetje moet worden afgerond en samengevat in plannen en rapporten.

Bet belangrijkste hiervan is het projectrapport. Hierin houd je het hele project bij wat je die periode allemaal hebt gedaan. Je zet er bijvoorbeeld neer watvoor onderzoeksmethodes je hebt gebruikt, hoe je dit hebt aangepakt en wat de resultaten waren. Zo kan de opdrachtgever maar ook de leraren precies zien hoe jullie alles hebben aangepakt. Een tip aan jullie die ook CMD willen gaan doen: Begin hier op tijd mee en stel het niet uit! Dit zal je in de deadline week een hoop stress besparen.

Dan heb je ook nog het testrapport. Dit is ongeveer hetzelfde, maar dan beschrijf je alle testen die je hebt gedaan er in. Gelukkig hadden we alle testresultaten al verwerkt en was het schrijven van dit rapport niet zo moeilijk.

Als laatste moest er nog een communicatieplan komen. Hierin hebben we onze campagne beschreven zodat de opdrachtgever dit kan lezen en daarna precies weet wat we met onze campagne willen bereiken en met welke middelen we dit willen doen.

Kortom, deze dagen waren niet echt avontuurlijk, maar het is beter om er maar op tijd mee te beginnen, dan kom je in ieder geval niet in tijdsnood!

Advertenties